Curs de Tècniques d’estudi

Curs de Tècniques d’estudi

Curs Tècniques d’Estudi

Dirigit: Nins i nines de 5è i 6è de Primaria.
Preu: Socis Apima Cide GRATUÏT . No socis 75€. (Activitat organitzada i subvencionada per APIMA CIDE)
Inici: 30 d’Octubre
Horari: 16’45h. a 18’15h. 

DESCRIPCIÓ

Les tècniques d’estudi són una sèrie de mètodes, estratègies i eines destinades als alumnes perquè aprenguin a aprofitar el temps dedicat a l’estudi i a l’organització del seu treball per afavorir el seu procés d’aprenentatge.

Cada classe durarà 1 hora i 30 minuts, i constarà d’una part teòrica i una part pràctica. En la part teòrica s’explicarà amb el suport d’una presentació de diapositives les nocions bàsiques de cada tema. Després es practicarà a través de les anotacions de cada nen (cadascun haurà de triar l’assignatura i tema que desitgi, per a això haurà de portar a la classe el seu material escolar).

Les diapositives usades en la part teòrica es facilitaran íntegrament als pares en format digital a través del correu electrònic. Es recomana especialment completar el treball pràctic a casa amb el suport dels pares. El curs tindrà lloc en una aula del col·legi.
Als nins rebran una circular amb les instruccions per apuntar-se.

TEMARI

1 – Avaluació de la línia basi i introducció al curso – Organització, planificació, i control ambiental

2 – Tècniques de Motivació i concentració

3 – L’estudi en classe, com prendre anotacions

4 – Analitzar els continguts del text

5 – Com fer Esquemes

6 – Com fer Resums

7 – Com fer Mapes Conceptuals

8 – Memoritzar (Regles mnemotècniques)

9 – Repassar de forma programada – Exàmens

10 – Com elaborar treballs per escrit i en grup

11 – Com preparar i realitzar exposicions orals

12 – Recomanacions per a l’estudi de matèries concretes – Tècniques de relaxació – Examen final (amb grup)

 

EL PROFESSORAT

La persona encarregada d’oferir el curs és Cristina Trías Alcover, llicenciada en Psicologia (especialització psicologia infanto-juvenil) i professora associada/col·laboradora de la Universitat de les Illes Balears on s’encarrega de la docència de diverses assignatures de l’àrea de psicologia  infantil. Participa en diversos projectes de recerca, actualment és l’encarregada de coordinar el projecte de recerca Sluggish Cognitive Tempo.

La seva labor principal la desenvolupa en la UAPI (Unitat d’Assessorament Psicològic Infantil) de la UIB, una unitat de recerca i formació d’alumnes, oberta al públic, centrada principalment en l’avaluació de TDAH (Trastorn per dèficit d’atenció amb o sense hiperactivitat) tant en nens com en adults, encara que també s’encarrega de l’avaluació i intervenció en altres psicopatologies infantils com a problemes de conducta, problemes d’aprenentatge (dislèxia, disgrafia, disortografia, discalculia,…), altes capacitats, ansietat, depressió, enuresis, a més es treballa en cursos per a pares i docents (conceptualització i lògica de tractament), cursos d’habilitats socials, cursos de tècniques d’estudi,…