Maneig d’emocions i estat d’ànim negatiu

Maneig d’emocions i estat d’ànim negatiu

JORNADA FORMATIVA APIMA: MANEIG D’EMOCIONS I ESTAT D’ÀNIM NEGATIU

Dirigit: A tots el pares socis i no socis d’Apima Cide,  que estiguin interessats amb la jornada. Activitat organitzada i subvencionada per APIMA CIDE
Inici: 8 de Març- 19h. a 21h.
Lloc: Aula de dibuix

Els nins rebran una circular amb les instruccions per apuntar-se. També ho podeu fer per correu electrònic: cideapima@gmail.com

Les persones, contínuament i de forma involuntària, interpretem el que ocorre al nostre al voltant: paraules, gestos, silencis, actituds, mirades, etc. I no sempre interpretem correctament, podem equivocar-nos, és habitual tenir maneres distorsionades d’interpretar les nostres experiències, com si ens poséssim unes ulleres malament graduades que deformen la percepció.
Si interpretem les nostres experiències erròniament, pot tenir conseqüències desagradables per a nosaltres mateixos i pels altres. Qui no s’ha sentit trist o amb un estat d’ànim sota alguna vegada en la seva vida?
Quan no ens trobem bé a nivell emocional, sentim pena, tristesa, ràbia, ira, gelosia, desesperança,… Si ens detenim i ens fixem en què estem pensant en aquests moments, probablement detectarem pensaments automàtics negatius, són pensaments específics que apareixen en determinades situacions en forma d’acte-verbalizaciones o imatges i que moltes vegades, són automàtics i involuntaris, són negatius i solen anar acompanyats d’alguna emoció negativa.
Quan les persones tenim pensaments automàtics negatius els creiem com a certs. Hem de demostrar-nos a nosaltres mateixos que són falsos o exagerats, i a generar alternatives a aquests pensaments.
Emocions, conducta i reaccions físiques s’influeixen recíprocament i contribueixen a mantenir els pensaments automàtics negatius, creences… Les coses que ens passen NO són les responsables de les reaccions emocionals (tristesa, ansietat, ira) i conductuals (plorar, evitar, cridar) SINÓ les INTERPRETACIONS que fem d’elles.
Aprendrem a adonar-nos per nosaltres mateixos de quan estem interpretant una mica de forma objectiva i de quan estem exagerant o distorsionant la realitat.

OBJECTIU PRINCIPAL

Saber manejar molt millor les nostres emocions sent capaces d’aprendre a pensar de forma objectiva.
Subobjetius:

  • Aprendre a distingir entre interpretacions raonables i interpretacions no raonables.
  • Aprendre a detectar els pensaments automàtics negatius.
  • Aprendre a reestructurar els pensaments automàtics negatius, així com generar pensaments alternatius positius.

PONENTS

La persona encarregada d’oferir la xerrada és Cristina Trías Alcoverllicenciada en Psicologia (especialització psicologia infanto-juvenil) i professora associada/col·laboradora de la Universitat de les Illes Balears on s’encarrega de la docència de diverses assignatures de l’àrea de psicologia  infantil. Participa en diversos projectes de recerca, actualment és l’encarregada de coordinar el projecte de recerca Sluggish Cognitive Tempo.

404